Слуховете за продажбата на Сампдория се оказаха силно преувеличени. Това обяви лично президентът на "моряците" Масимо Фереро по повод информациите, че готвел продажба на контролния пакет акции на американски консорциум срещу 130 млн. евро. 

Той окачестви информациите, като "филми", а според него те са тръгнали от факта, че е имало редовно заседание на акционерите, на което обаче са се обсъждали въпросите за бюджета за следващата година, а не за продажба. 

"Мислех си, че аз съм експертът по филмите, но вие, журналистите, ме надминахте. Създадохте страхотна научна фантастика. Днес имахме среща на борда на директорите, за да обсъдим текущите казуси около бюджета, а не продажбата на Сампдория."

"Не може да се лъже за такива неща, а аз не обичам да лъжа. Щастлив съм, че клубът попада в емисиите по такъв начин, защото това означава, че си върша добре работата. Но ще продавам само при оферта, а не при прожекция на журналистически филми", заяви Масимо Фереро, чийто основен бизнес е като филмов продуцент.