Президентът на Рома Джеймс Палота е дал „зелена светлина“ за уволнението на клубния наставник Руди Гарсия, пише авторитетната медия „Гадзета дело спорт“. В същото време френският специалист успява да запази голяма доза оптимизъм, че „и тази буря ще отмине“.

Неведнъж в последните 2 години наставникът на римляните се озоваваше в сходно положение, но този път нещата изглеждат доста по-ожесточени. Кризата с резултатите сочи единствено към раздяла с Гарсия.

Затова Палота се е срещнал със своите директори и им е наредил да търсят друг човек за поста. Вярваше се, че французинът ще получи един последен шанс да се спаси срещу Дженоа през уикенда, ала на този етап дори и това не е сигурно. „Намерете решение, така не се получава“, била есенцията на посланието, което Палота отправил.

Главните кандидати за позицията към този момент са Валтер Мадзари, Марсело Биелса и Лучано Спалети. Последният обаче не желае да подписва само за 6 месеца, а на всичкото отгоре не може да пристигне по-рано от 22 декември.

В същото време Гарсия демонстрира завидно спокойствие на снощната коледната вечеря. „Сезонът не е приключил. Чувствам, че след бурята, слънцето отново ще изгрее. Предстоят ни добри дни“, коментира настоящият треньор на Рома.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS