Президентът и собственик на Палермо Маурицио Дзампарини обяви, че много скоро ще се оттегли от поста си. По думите му става ясно, че има американски инвеститори, коита са готови да купят клуба от него.

Ексцентричният бизнесмен, който е известен с това, че с лека ръка освобождава треньори и назначава нови, притежава „розанерите“ от 2002 година насам. В този период клубът два пъти печели промоция до Серия А, като само в две от всичките години не е имало рокади при наставниците.

През лятото на 2016 година Дзампарини за пореден път опита да продаде Палермо, но не сполучи. Сега очевидно ситиуацията най-накрая ще има позитивно развитие.

Кандидат-купувачът оттегли офертата си за Палермо

„Няма да остана в Палермо като почетен президент“, потвърди Дзампарини пред „ТутоПалермо“. „Моето оттегляне ще се случи много скоро, защото ще дойдат американски инвеститори.“

Клубът на Чочев скоро може да има нов собственик

„Засега няма да разкривам кои са те. Сега не съм почетен президент и не възнамерявам да ставам такъв. Отначало ще се навъртам наоколо, зада им помагам да се справят със ситуацията“, допълни Дзампарини.

Палермо в трагично финансово състояние