Президентът на Палермо Маурицио Дзампарини отправи голяма похвала към българския национал Ивайло Чочев. Собственикът на сицилианския клуб заяви, че счита Чочев за най-добрия халф на тима и по тази причина очаква много от него.

Причина за думите на боса бе силното представяне на българина при равенството 1:1 срещу Интер на „Джузепе Меаца“. Именно Чочев бе в основата на попадението за Палермо, като се пребори и отне топката в половината на „нерадзурите“, за да даде начало на атаката, която доведе до попадението на Андреа Рисполи.

„Все още Палермо не е станал отбора, който искам да виждам“, коментира Дзампарини, който наскоро се раздели с треньора на тима Давиде Балардини. „С трансферите на Бруно Енрике и Диаманти нещата трябва да си дойдат на мястото. Видяхте Чочев на „Меаца“, нали? Повтарям това вече две години – вижте какво качество само!“

„Той не остава без работа, винаги поема отговорност. Момчето не протестира, както правеха други, когато бяха на пейката. Той е добро момче и е най-добрият ни полузащитник“, възкликна Дзампарини.