Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис заяви, че му е писнало от немарливите му аржентински играчи Есекиел Лавеци и Хесус Датоло, които загубиха паспортите си, докато бяха призовани да играят за родината си през последните няколко дни.

Поради безотговорността си двамата са под голям въпрос за неделния мач срещу Болоня, който ще е първи за новия наставник на неаполитанците Валтер Мацари.

„Първо това се случи с Датоло, сега с Лавеци. Уморихме се да трябва да се справяме с немарливите аржентинци и техния недостатъчен професионализъм”, каза Де Лаурентис.

„За Датоло бих казал, че вина за недоглеждането е на аржентинската федерация. За Лавеци не беше така. Той беше на трибуните и би трябвало да бъде заинтересован да се върне колкото се може по-рано, за да се запознае с новия си треньор , добави босът на Наполи.

Преди време Аурелио Де Лаурентис направи и друга сериозна забележка към аржентинците - да прекарват по-малко време в нощните клубове на Неапол и да обръщат повече внимание на тренировките.