Президентът на Ювентус Жан-Клод Блан заяви, че ще иска на екипите на неговия отбор да бъде зашита трета звезда при положение, че „бианконерите” спечелят Скудетото през този сезон.

Това решение би било доста спорно, тъй като една звезда се дава за 10 титли в Серия А, а Ювентус има 27, след като 2 бяха отнети заради корупционния скандал „Калчополи”.

В интервю за „Гадзето дело Спорт”, Блан застана на страната на своите футболисти, които смятат, че са спечелили двата трофея на терена.

„Казах истината, това, което чувствам в моето сърце. Фактът, че уважаваме решението не означава, че го одобряваме”, обясни Блан. „Поставям се на мястото на играчите. Ако ги питате, колко титли са спечелили, те ще отговорят 29, така че следващата ще бъде 30-та.. В случай на титла този сезон ще сложим трета звезда на екипите си”, призна босът.

На въпрос, какво смята за непрестанната война между Интер и Ювентус, Блан обясни: „Морати и аз не се познаваме добре, но единствено мога да кажа добри неща за него, любезни неща”.

Относно дербито на Италия, което ще се състои на 5 декември, президентът на „бианконерите” заяви: „Важно е, но този мач няма да реши нищо. За нас ще бъде много важно да излезем в този мач с днешната ни преднина от 5 точки”.