Собственикът на Фиорентина Андреа Дела Вале беше доволен от успеха над Барселона с 2:1 и използва случая, за да отправи словенса атака към бившия наставник на тима Винченцо Монтела.

Италианският специалист бе уволнен след края на сезона, тъй като в отношенията му с ръководството настъпи жесток разрив и той не пожела да поднови договора си. По споразумението с „виолетовите“ оставаше още година, ала Дела Вале взе решение да освободи специалиста.

„Лео Меси не можа да дойде, но ние видяхме това, което искахме. Този мач бе първата стъпка и ние знаем, че трябва да окомплектоваме състава с още две или три попълнения. Въпреки това няма да прибързваме“, обясни президентът на Фиорентина.

„Монтела е една отворена рана. Моята единствена грешка бе, че го убеждавах да остане, когато беше явно, че той не го иска. Бях принуден да го уволня и ако някой е бил скептичен по този въпрос, то тогава не го разбирам. Видях 30 хиляди ня стадиона, така че не би трябвало да са останали твърде много скептици“, добави Дела Вале.