Халфът на Верона Софиан Амрабат ще играе във Фиорентина от лятото. Трансферът на мароканеца е за 20 млн. евро плюс допълнителни бонуси. Футболистът призна, че е избрал Фиорентина заради дългосрочния проект и високите цели, които преследва босът на клуба Роко Комисо. 
 
„Фиорентина ме спечели с проекта си, убедиха ме много бързо и лесно стигнахме до договорка.  Аз виждам колко амбициозен е техният президент Комисо и вярвам, че най-доброто за Фиорентина предстои. Президентът на клуба иска да постигне големи неща с този отбор и аз нямаше как да откажа подобна оферта. Подписах за 5 години и смятам, че ще постигнем успехите, които искаме.
 
Амбициите и високите цели за мен са нещо много важно, но искам да кажа, че сега съм изцяло концентриран да завърша силно сезона във Верона. Аз съм щастлив тук, още по-щастлив съм, че победихме Ювентус. Това бе страхотен и изключително вълнуващ момент за всички. Знаете, че аз съм бивш състезател на Фейенорд и хората в Нидерландия ме подценяваха", заяви бъдещото ново попълнение на „ла виола“.