Президентът на Фиорентина Диего Дела Вале призова футболистите на отбора да отрежат половината си заплата, за да са съпричастни с феновете по време на финансовата криза. „Сега е време да се отправи сигнал, а шефовете трябва да окажем малко влияние това да се случи,” заяви босът на „виолетовите”.

„Играчите трябва да отправят своето послание към феновете, като намалят с 50% заплатите си. Те печелят толкова много, че съм убеден, че дори и с половината от него, пак ще са щастливи,” обясни Дела Вале. „Футболът не е извънземен свят, който не се интересува, че много хора едва свързват двата края всеки месец, и въпреки това винаги са на стадиона. Затова трябва да предприемем редукции, от уважение към настоящата икономическа ситуация. Трябва да покажем на хората, че този спорт е близо до обикновените хора, които понасят най-тежко удара.”

Привържениците на Фиорентина доста се тревожат от финансите на клуба, тъй като помнят ясно как той изпадна до Серия С2 заради фалит през 2002 година. Наскоро излезе информация, че част от акционерите възнамеряват да продадат своите дялове, но Дела Вале успокои всички, че той и брат му Андреа продължават да се грижат за отбора. Диего Дела Вале дори потвърди, че плановете за нов стадион са в ход и такъв ще бъде построен, независимо от кризата.