Президентът на Дженоа Енрико Прециози не сдържа емоциите и изрази открито разочарованието си от забуксувалия трансфер на своя нападател Матиа Дестро в Рома.

Правата на играча се държат съвместно от „червено-сините“ и Сиена, като и двете страни щяха да приберат добри суми, ако играчът премине при „римските вълци“. Дестро обаче е отхвърлил предложеният от столичани договори, с което си навлече гнева на Прециози.

„Интер, Милан или Юве? Дестро е обещан на Рома и аз ще удържа на думата си“, заяви босът на тима от Генуа. „Матиа има пълното право да отхвърли офертата на Рома, но тогава ще остане при нас и ще играе за 400 хиляди на година, вместо да прибира милионите, които му предложиха оттам.“

„За моите 22 години във футбола сагата около Дестро е най-глупавото нещо, в което съм участва Всеки преследва собствените си интереси, но това създава проблеми. Говорим прекалено много за момче, което досега е вкарало само 10 гола в Серия А, така че Дестро все още има какво да доказва“, продължи Прециози.

„Разбира се, когато някой вижда името си във вестниците всеки ден, няма начин да не поиска скандална сума за играч на такава възраст. Конкуренцията покачва цената, но Дестро не заслужава подобна битка“, убеден е президентът на генуезците.

„Преговорите удариха на камък и не изглежда, че ще продължат. Това е скандална ситуация и ако той не се договори с Рома, ще остане в Сиена. Така или иначе има клубове, които раздават щедри заплати и играчи, които търсят допълнителни 200 хиляди евро, вместо да си намерят отбор, който им подхожда. Не мога да скрия, че тези преговори ме шокираха. Направо ми се гади, никога не съм виждал подобно нещо“, не спря дотук във възмущението си Прециози.

„Има играчи, които пристигат и започват да създават проблеми, докато техните агенти си мислят, че са хванали гъската, която снася златни яйца. Не се нуждая да осребря частта от правата на Дестро, която притежавам. Ако до края на днешния ден проблемът не е решен, се заричам, че той ще остане в Сиена“, завърши Прециози.