Единият от собствениците на Фиорентина – Диего Дела Вале написа в яростен тон отворено писмо до феновете на отбора, в което заяви, че „дори селският идиот не желае да купи клуба”.

Това е поредния епизод на конфликта между фамилия Дела Вале и ултрасите на „виолетовите”, които днес са запланували протест пред семейния магазин на босовете във Флоренция. Очаква се да има протести и по време на тазвечершния дуел от Серия А срещу Милан.

Докато Андреа Дела Вале често присъства на домакинските мачове, „Артемио Франки” много рядко вижда неговият брат Диего, който използва вестника „Ла Национе”, за да изрази своя гняв.

„Нямам представа как брат ми успява да се сдържа, но това явно се дължи на любовта му към Фиорентина, която през всичките тези години беше неговата главна страст. Аз, от друга страна, не приемам тази абсурдна ситуация, която беше с готовност раздухана от тези, които искат да унищожат всичко”, започна Диего Дела Вале.

„Тези, които създават тази враждебна и изпълнена с насилие атмосфера, искат да сеят хаос и объркване без да представят никакви сериозни или реалистични идеи. Те страхливо действат в анонимност или протестират в групи, за да ни обиждат без срам и да отправят искания без никакви конкретни предложения.”

„Сега аз съм човекът, който иска прецизни и конкретни отговори от вас. Тези, които крещят, че трябва да напуснем, забравиха, че ние обявихме клуба за продажба, но досега никой не се е появил. Нито дори селският идиот.”

„Готови ли сте да поемете разходите по управлението на футболен клуб? Или трябва да продължим да слушаме само обиди? Вие не спирате да врещите как не бива да сме клуб, който продава, но само прегледайте счетоводния баланс и вижте цифрите преди да си отваряте устите. Моето семейство наля стотици милиони евро дотук, за да изгради отбор, който може да ви забавлява и много години успявахме.”

„Пищите за печалби, че сме били злобни, че сме въртели схеми… Какъв филм гледате? Събудете се!”

„Ако някой търси лъжец, който да води парада, то си губи времето, като се вглежда в нас. Доколкото съм запознат, не искам да имам нищо общо повече с тези, които обиждаха мен и моето семейство.”

„Изчакайте минута след края на сезона и ще има много неща, с които ще искаме да се заемем по цивилизован начин, но и с абсолютна прозрачност, целеустременост и яснота какво правим. На този етап имаме нужда от сериозни предложения, конкретни идеи, които са ясни и постижими. Не е достатъчно просто да се окачват банери по нощите, да се обиждат хора зад прикритието на анонимността и да се крещят грозни думи насред тълпата.”

„Сега е време да се поеме отговорност по начина, по който винаги сме го правили. Вие създадохте този невъобразим хаос, сега се оправяйте с него. Покажете ни какво можете да направите”, допълни Диего Дела Вале.