Бордо изненадващо победи с 2:0 като гост Байерн Мюнхен и си осигури участие на осминафиналите в Шампионската лига, като в същото време направи задачата за класиране на баварците изключително тежка.

В самото начало Мирослав Клозе изпусна от метър за домакините, а жирондинците откриха резултата на Алианц Арена в 37-ата минута след гол с глава на Йоан Гуркюф, който бе оставен абсолютно непокрит от капитана Марк Ван Бомел след центриране от фаул.

Баварците, които бяха без контузената си звезда Франк Рибери, взеха инициативата и в началото на втората част създадоха няколко чисти положение, но Лука Тони, Ван Бомел и резервата Ариен Робен ги пропуснаха.

Всичко за Байерн свърши в 89-ата минута, когато Маруан Чамак отмъкна топката под носа на излезлия пред наказателното поле Ханс-Йорг Бут и с втория точен удар на Бордо вкара втори гол и подпечата окончателно визите на французите за следващата фаза на турнира.

В другата среща от Група А Ювентус спечели с минималното, но напълно достатъчно 1:0 при визитата си на Макаби Хайфа и даде сериозна заявка за продължаване напред.

Единственото попадение за бианконерите в Израел вкара Мауро Каморанези във втората минута от добавеното време на първото полувреме, завършвайки добра комбинация между Диего и играещия с предпазна маска, заради травма на главата, Мартин Касерес.



Класиране в Група А на Шампионската лига след четвъртия кръг:

1. Бордо 10 точки
2. Ювентус 8
3. Байерн Мюнхен 4
4. Макаби Хайфа 0