Отборът на Болоня записа втората си победа от началото на сезона в Серия А. Тимът се наложи у дома с 2:1 над Удинезе в среща от 7-ия кръг на италианското първенство.

Развръзката на срещата дойде едва в края на мача, в 82-ата минута, когато младият полузащитник Рикардо Орсолини реализира победния гол.

В 15-ата минута на срещата главният рефер трябваше да се допита до системата ВАР, за да отреди в крайна сметка при една спорна ситуация, че няма дузпа в полза на Болоня.

Удинезе поведе в срещата в 32-ата минута. Игнасио Посето овладя топката в наказателното поле на съперника, успя да се пребори със защитник на домакините и реализира с точен удар в далечния ъгъл за 1:0.

Малко преди почивката обаче Болоня изравни. След многоходова атака, топката стигна до Сантандер, който с удар от границата на наказателното поле вкара за 1:1.

Победният гол дойде не бе участието на Федерико Матиело, който успя да центрира остро в наказателното поле, а Рикардо Орсолини засече отблизо за крайното 2:1.

Удинезе заема 11-о място в подреждането с 8 точки, колкото има и Сампдория, а Болоня вече в на 13-а позиция със 7. Убедителен лидер в Италия е Ювентус с 21 точки.