Отборът на Болоня се наложи с категоричното 4:1 в домакинството на Парма на стадион “Ренато Дал‘Ара“. По този начин “рособлу“ имат 5 точки преднина над опасната зона 2 кръга преди края.

Първото полувреме премина под диктовката на Болоня. Домакините създадоха редица положения пред вратата на “дуковете“, но така и не успяха да преодолеят стража на гостите Луиджи Сепе. С пропуски за домакините се отличиха Орсолини, Крейчи и Роберто Сориано. Така двата отбора се оттеглиха при 0:0.

През второто полувреме момчетата на Синиша Михайлович се развихриха и успяха да вкарат цели 4 попадения. Първият гол беше дело на Рикардо Орсолини в 52-ата минута, който се възползва от подаване на Блерим Джемайли, за да разстреля вратаря на гостите с централен удар.

Домакините не се забавиха в преследване на втори гол. Те получиха право да изпълняват пряк свободен удар на около 25 метра вляво от вратата. Зад топката застана полузащитникът Ерик Пулгар, който стреля в десния ъгъл на вратаря Сепе. Италианецът се намеси нескопосано и избута топката в собствената си врата.

Положението за Парма се влоши допълнително в 62-ата минута. Централният защитник Бруно Алвеш влезе агресивно в краката на Орсолини, като по този начин си изкара жълт картон. Само 20 секунди по-късно Алвеш дръпна фланелката на превиващия се на земята съперник, което принуди съдията да му покаже мигновен втори жълт картон.

Болоня се възползва от численото си превъзходство и стигна до ново попадение в 71-ата минута. Рикардо Орсолини изпълни ъглов удар отляво на вратата на Парма. Топката беше засечена от централния защитник Лянко за 3:0.

Гостите от Парма все пак успяха да върнат един гол в 81-ата минута. Звездата на “черно-белите“ Жервиньо изведе с пас зад гърба на отбраната нападателя Роберто Инглезе, който предодоля полския вратар Лукаш Скорупски за 3:1.

Време обаче имаше и за още един гол. След грешка при изнасянето на топката за Парма полузащитникът на Болоня Ерик Пулгар открадна топката на около 30 метра от вратата, направи двойно подаване с резервата Федерико Сантандер. При опита за изчистване на топката централният защитник на Парма Франциско Сиералта си отбеляза автогол и оформи крайния резултат 4:1 за домакините.

Срещата се доигра при този резултат. Футболистите на Михайлович се изкачиха до 13-ото място. Съперниците им от Парма останаха на 15-о място, на едва три точки от зоната на изпадащите. До края на калчото остават 2 кръга.