Отборът на Болоня постигна изразителна победа с 4:1 над Парма в мач от втория кръг на Серия А. Възпитаниците на Синиша Михайлович бяха улеснени, защото от средата на втората част играха с човек повече на терена.

Домакините поведоха още в 16-ата минута. Роберто Сориано засече по чудесен начин с глава центриране в наказателното поле и прати топката в десния ъгъл на безпомощния Сепе.

Отново Сориано бе човекът, който донесе радост на съотборниците си, след като в 30-ата минута, благодарение на рикошет покачи на 2:0 в левия край на вратата.

Болоня тръгна мощно и през второто полувреме. Този път Сориано се превърна в асистент, подавайки на Андреас Олсен в пеналтерията, който направи резултата класически с плътен изстрел в долния ляв ъгъл.

В 67-ата минута гостите върнаха едно попадение. Гастон Бругман достави страхотен пас на Ернани в наказателното поле, който не сбърка от близка дистанция в долния десен край на Скорупски.

Само 10 минути по-късно обаче „дуковете“ останаха с човек по-малко. Симоне Иякопони получи леко пресилен червен картон след нарушение срещу съперников играч.

Едва в 91-ата минута домакините се възползваха от численото си превъзходство и оформиха крайния резултат 4:1. Родриго Паласио се оказа най-съобразителен в наказателното поле, овладя коженото кълбо и преодоля стража с шут в горния ляв ъгъл.

По този начин Болоня спечели първи точки за сезона и се изкачи на деветото място. Парма от своя страна е 15-ти с 0 пункта, но само от един мач.