Отборът на Тернана, с Валери Божинов в редиците си, загуби от бившия тим на българина Виченца с 0:2 в мач от 24-я кръг на Серия Б. След два гола на Андреа Салваторе Коко в 19-ата и в 76-ата минута гостите от Виченца се поздравиха с успеха.

Валери Божинов престоя на терена до 56-ата минута, когато бе заменен. Българинът се отчете с добро представяне, но така и не успя да отбележи.

В класирането Тернана е на 11-о място с 31 точки, а Виченца е 7-и с 34.

Същевременно в друга мач от същия кръг Андрей Гълъбинов и неговият Ливорно понесоха неприятно поражение от Латина с 2:3. Родният футболист стартира срещата като титуляр, а в 62-ата минута бе заменен.

Срещата се открои с известно напрежение, а и двата отбора не успяха да завършат в пълен състав заради получени червени картони. За домакините от Латина Софиан Бидауи напусна игра в края, а Лоренцо Гонели и Емерсон оставиха Ливорно преждевременно.

По ирония на съдбата Емерсон забърка името си и в друга неприятна случка. Той си отбеляза автогол в 25-ата минута, след като преди това Аниело Кутоло бе открил в полза на гостите. Валиани изведе домакините от Латина напред за 2:1 в 56-ата минута, а Вантаджиато, който се появи на мястото на Гълъбинов, се разписа за 2:2 след точно изпълнена дузпа.

Крайното 3:2 бе оформено в 81-ата минута от Оливейра, отново след прецизно изпълнен 11-метров наказателен удар.

В класирането Ливорно е 3-и с 37 точки, а Латина е 21-и с 24 пункта.