Бившият наставник на българския ЦСКА и шампиона на Италия Интер – Луиджи Симони призова ръководството на „нерадзурите” да не прибързват с уволнението на треньора Рафаел Бенитес. Според Симони, испанецът е с най-малка вина за случващото се в клуба от „Джузепе Меаца”.

„Масимо Морати е човек, на който можеш да разчиташ и след като нееднократно каза, че няма да уволни Бенитес, то трябва да му вярваме”, коментира Симони.

„Освен това, мисля, че Бенитес е най-малко отговорен за ситуацията в Интер. Той е добър човек и невероятен треньор. Печелил е Шампионската лига и титлата в Испания. За съжаление в Интер не работят в идеалните условия точно в този момент. НИкога не съм виждал в отбора толкова много контузени футболисти, а тези които играят не са в добра форма, защото нямат време за почивка”, продължи специалистът.

„Ако към всичко това добавим и липсата на мотивация след требъла миналата година и последствията от Световното първенство, спокойно може да разберете, че проблемът не е в Бенитес и никой не би се справил по-добре в тези условия. Препоръчвам на Морати да задържи Бенитес до края на сезона, а тогава ще видим. Когато се завърнат всички контузени ще видим резултати. Не винаги можеш да побеждаваш и трябва да приемеш, ако в един сезон останеш без трофей. Напоследък титлите в Италия не се печелят благодарение на треньорите. Те се печелят от няколко фактора, включително силата на състава и наказанията за някои отбори след скандала Калчополи”, завърши Луиджи Симони, който преди време също бе уволнен от поста си в Интер.