Бившият футболист на Ливърпул и Ювентус Мохамед Сисоко претърпя поредното голямо разочарование в кариерата си. 32-годишният ветеран, чиято кариера премина още през Валенсия, Пари Сен Жермен и Фиорентина, се прости с идеята да заиграе в Серия Б само 25 дни, след като подписа договор с Тернана.

Момо Сисоко подписа с втородивизионния италиански тим през февруари, като записа на сметката си едва 34 минути при поражението 0:2 от Верона. Това, което окончателно преля чашата на търпението му бе факта, че той не попадна сред титулярите за двубоя срещу Трапани в събота, който Тернана спечели с 2:1. След края на срещата Сисоко отказал да се присъедини към отбора, а на другия ден той и клубът си стиснали ръцете за раздяла по взаимно съгласие.

Спортният директор на Тернана Данило Пани обясни, че всеки футболист, който показва липса на отдаденост към общата клауза ще последва примера на Сисоко. „Играчът демонстрира нулева толерантност към техническите решения и предприе линия на поведение, която не отива на нито един професионалист. Нашият основен подход е да бъдем обединени в името на Тернана. Всеки, който не може да възприеме тази кауза и който не се чувства част от нашето семейство, е свободен да си ходи“, каза босът.