Бившият играч на Ювентус - Марко Тардели, е твърдо уверен, че отборът може да вдигне титлата през настоящия сезон. Той остана безкрайно доволен от успеха на „бианконерите“ срещу Лацио през уикенда.
 
„Ювентус върви по добър път. Отборът играе приятен футбол и бележи доста попадения, което е радващо. Победата през уикенда, и то в толкова важен двубой срещу Лацио, със сигурност ще вдъхне още допълнителна увереност на футболистите. Смятам, че Алегри върши добра работа, и допреди седмица всички говориха, че Интер или Милан са фаворити за титлата. Колкото и да е рано за прогнози, ясно се вижда как за 7 дни нещата могат да се променят и ситуацията да изглежда по съвсем различен начин. 
 
Моето мнение е, че Юве и Интер ще влязат в сериозна битка за скудетото и нищо няма да е ясно до самия край, защото и двата отбора разполагат със страхотно качество. Не отписвам Милан и останалите претенденти, но за мен, Интер и Ювентус изглеждат най-подготвени да извървят дългия път към трофея в серия А. Още повече, че Юве няма да играе европейски мачове, и това може да се окаже едно голямо предимство за Алегри и компания с напредването на сезона. Очакват ни интересни месеци, но аз силно вярвам, че Ювентус има силите да стане шампион и да зарадва тифозите“, каза световният шампион с Италия от 1982.