Футболистът на Уотфорд Рикардо Перейра заяви, че до раздялата му с Ювентус се е стигнало заради действията на треньора Масимилиано Алегри, който го е изолирал от отбора без никаква причина.

Универсалният халф като цяло беше периферна фигура за торинци, докато носеше екипа им, като най-често намираше място на терена, ако някой от титулярите страдаше от контузия. Аржентинецът пристигна при „старата госпожа“ със статута на една от звездите в Удинезе, ала в крайна сметка беше продаден на Уотфорд, където треньор е Валтер Мадзари.

„Разбира се, че бях натъжен“, призна Перейра пред „Гадзета дело спорт“. „Очаквах различно поведение от Ювентус и преди всичко от Алегри. Бях отлъчен без видима причина и много фенове на Юве продължават да ми пишат, за да ми кажат, че съм бил полезен в полузащитата.“

„Аз също мисля така, но съм доволен от това, което постигам в Уотфорд. Имам треньор в лицето на Валтер Мадзари, който ми има пълно доверие. Намирам се в добра физическа и психическа форма, като имам още цели, които тепърва ще постигам“, допълни Перейра.