Бившият собственик на Парма Томазо Джирарди обвини своя наследник на постта Резарт Тачъ за финансовия водовъртеж, в който попадна клубът. Италианецът заяви, че албанецът не е спазил финансовите гаранции, които е дал при придобиването на „дуковете“.

В момента обвинения летят на всички страни от различните фигури, ангажирани със съдбата на тима, който е съвсем близо до закриване. Днес кметът на Парма Федерико Пицароти атакува остро Италианската футболна федерация, а впоследствие капитанът на тима Алесандро Лукарели обвини настоящия бос Джампиетро Манети.

„На 4 ноември 2014 година подписахме предварителен договор с Резарт Тачъ за продажбата на клуба“, обясни Джирарди. „До деня, в който акциите бяха предадени (19 декември – б.р.), Парма не можеше да фукнционира, тъй като течеше разследване на клуба.“

„На 19 декември Тачъ, който ми беше предложен от други директори на италиански тимове, подписа договор със задължението да гарантира живота на клуба, като уреди дълговете му. В същия ден започна ново разследване, което пак блокира клуба.“

„На 6 февруари собствеността отново се смени. Ако Тачъ беше допринесъл дори с една част от това, което обеща, всичко щеше да е наред. В този случай банковите сметки на отбора щяха да получат позитивна оценка“, допълни Джирарди.