Полузащитникът на Фиорентина Давид Писаро, който изкара дълги години в тима на Рома, смята, че Даниеле Де Роси вече не е сред лидерите в съблекалнята на „вълците“.

Според медиите в Италия 29-годишният италиански национал е имал жестока разпра с треньора си Зденек Земан, която е довела до изваждането му от титулярния състав за мача с Киево миналата седмица.

„Винаги ще подкрепям Рома, дори и от далече“, сподели чилийският халф. „Ако се случи така, че ги победя с друг отбор, не бих могъл да празнувам.“

„Де Роси вече не командва там. Той трябва да опита и да изясни позицията си пред Земан. Мисля, че това би било от полза за отбора“, добави Писаро.

Плеймейкърът изкара 6 години – между 2006 и 2012 година – на „Стадио Олимпико“, а през втората половина на миналия полусезон бе преотстъпен в Манчестър Сити. Той обаче не съжалява, че си е тръгнал от италианската столица. „Намирам се на добро място. Монтела помоли всички да бъдат търпеливи и да вярват в проекта му. Треньорът и аз се разбираме страхотно. Аз доста го харесвам“, завърши Писаро.