Треньорът на Катания Винченцо Монтела увери, че слоновете ще скочат здраво на Удинезе в последния кръг на сезона в Серия А, въпреки многото спекулации в Италия, че играчите му няма да се напрягат много в този двубой.

Тимът на Монтела не се бори за нищо, докато на гостите от Удине им трябва само точка, за да финишират на трета позиция в крайното класиране и да си осигурят място в квалификациите на Шампионската лига. Ако обаче Катания бие фриуланите, други 3 отбора - Лацио, Наполи и Интер, могат да изместят Удинезе от тройката и битката за ШЛ.

Донякъде съмненията за това, дали сицилианците ще се хвърлят срещу Удинезе, са породени и от факта, че в момента четвърти е тимът на Лацио, а не е тайна, че Винченцо Монтела е свързан с градския съперник на орлите - Рома, където игра дълги години, а през миналата година бе и треньор на вълците.

„Слушам толкова много за този мач с Удинезе, но ние ще опитаме да се представим добре само заради Катания и да завършим сезона с победа. Всички други приказки за Лацио и Интер не ме интересуват“, каза Монтела.

„Определено съм доволен от това, което вършим в Катания, комплиментите и показването на уважение винаги са хубаво нещо, защото това означава, че добре свършената работа се оценява.“

„Въпреки това е твърде рано да се говори за моето бъдеще. Преди всичко трябва да уважа всички в клуба и директорите, с които съм в отлични отношения. В момента не мога да кажа повече“, заяви младият наставник след въпрос дали ще остане в Сицилия и през следващия шампионат.