Един от водещите футболисти на Лацио – плеймейкърът Лукас Билиа поднови тренировки с тима, след като превъзмогна своята контузия.

Съвсем скоро същото трябва да сторят Антонио Кандрева и Алесандро Матри, докато за Мирослав Клозе и Стефан де Врай ще трябва да се почака след паузата за националните отбори през октомври.

„Днес беше първата тренировка на Билиа с основната група“, потвърди клубния лекар д-р Стефано Салватори.

„Ние сме доволни, тъй като изпълнихме целта, която си поставихме. Завръщането му обаче съвсем не беше сигурно. Надявам се през следващите няколко дни той да може да се труди нормално.“

„Матри показа умора в мускулите на дясното си бедро, която се дължи на претоварване. Вчера той нямаше как да играе срещу Дженоа, тъй като имаше риск да влоши ситуацията си и дори да се стигне до разтежение“, добави Салватори.

„Филип Джорджевич реагира много добре на лечението си, доволни сме от това как върви неговото възстановяване, което дотук надминава очакванията ни. Кандрева също работи добре и се опитваме да намалим времето му за възстановяване. Има етапи, които няма как да пропуснем, но дотук изпреварваме графика. Очакваме той да бъде на линия за двубоя срещу Сент Етиен от Лига европа“, каза още медикът.