Официалният фен клуб на Милан в България организира тази събота национална сбирка на своите членове, която се състоя в Пловдив. Близо 60 родни "росонери" взеха участие в инициативите на Фен клуб Милан България (ФКМБ), които стартираха още преди обед с блицтурнир по мини футбол.  

Специални гости на турнира бяха момчетата от Фен клуб Нюкасъл България, които останаха на 4-то място в импровизирания шампионат. Миланистите от София останаха на трето място, като пред тях се наредиха Миланисти Пловдив, а купата спечелиха сборен отбор на Миланисти България. Тимовете получиха благодарствени грамоти за участието си, а шампионът грабна специално изработена купа. 

Голмайстор на надпреварата е Иван Клечков от Бургас.

За всеки присъстващ на сбирката беше подготвен символичен подарък - ключодържател с гравирано лого на Фен клуб Милан България. Накрая всички членове и гости на сбирката сплотиха колектива с няколко наздравици в известна пловдивска бирария.  

За първата си година като официален фен клуб към Италия в "червено-черната" организация се регистрираха близо 270 души. Това лято предстои втората членска кампания за сезон 2018/2019, като очакванията са броят на членовете в родното росонерско семейство да се увеличава. През отминалата кампания 2017/18 ФКМБ организира няколко големи пътувания за мачове на Милан (Турну Северин, Румъния и Разград за Лига Европа, както и Рим за финала на Копа Италия), а за всички двубои се организират сбирки в София, Пловдив, В. Търново, Варна и  Бургас.

Фенове на Милан в България

източник: Личен архив