Руският шампион Рубин пропусна да победи италианския първенец Интер в ранна среща от втория кръг на групите в Шампионската лига, като двубоят на стадион Централний в Казан завърши при равенство 1:1.

Домакините откриха резултата в 11-ата минута с изключителен гол на Алехандро Домингес, който разпиля защитата на нерадзурите, навързвайки последователно Лусио, Валтер Самуел и Дъглас Майкон преди да разстреля Жулио Сезар.

Водените от Жозе Моуриньо гости изравниха с попадение на Деян Станкович в 27-ата минута. Сръбският полузащитник се разписа с глава след отличен пробив и центриране на Майкон.

В 61-ата минута Интер остана с човек по-малко, след като Марио Балотели бе изгонен с втори жълт картон, получен за глупаво нарушение срещу Кристиан Нобоа.

Останалите с човек повече руснаци се активизираха и изпуснаха няколко отлични положения за гол, най-вече чрез Александър Букаров и Сергей Семак. Нерадзурите също имаха шанс три минути преди края, но Самуел от десетина метра би в аут с глава.

В другата среща от Група F на Шампионската лига настоящият носител на трофея Барселона посреща тима на Динамо Киев, който бе начело в класирането след първите мачове.

За отбора на Рубин, който нашумя в България покрай измисления трансферс четирима футболисти на Левски, това бе историческа първа точка в турнира.