Лидерът в Серия А Интер и неговият преследвач Рома спечелиха мачовете си от 37-мия кръг на първенството и така шампионът ще бъде определен в последния кръг, когато Интер гостува на Сиена, а Рома на Киево.

„Нерадзурите” победиха Киево с 4:3 в много интересен мач, предложил цели седем гола на зрителите. Автогол на Тиаго Мота даде преднина на Киево в началото на мача, но нов автогол – на Мантовани и попадения на Камбиасо и Милито дадоха преднина от 3:1 за Интер на почивката. Гол на Марио Балотели в началото на втората част пък съвсем реши изхода на срещата.

Киево обаче стигна до нови два гола на Граноче в 60-та и Пелисиер в 74-та минута, което накара шампионите доста да се изпотят в последните минути на срещата.

Франчесто Тоти пък съхрани надеждите на Рома за титлата с два гола в последните минути на мача с Каляри. Лазари даде преднина на гостите в 73-та минута, но попаденията в 79-та минута и в 83-та от дузпа донесоха трите точки за Рома.

В класирането Интер има 79 точки и е с два пред Рома.

Битката за Шампионската лига също остана неразрешена. В пряк спор, Сампдория и Палермо завършиха наравно 1:1 и така разликата между тях в битката за четвъртото място остава две точки, кръг преди края. Сигурен за ШЛ е Милан, който пък загуби с 0:1 от Дженоа.

Валери Божинов остана на резервната скамейка, а без него съотборниците му от Парма успяха да запишат престижна победа с 3:2 срещу Ювентус в Торино. Головете за „пармалатите” реализираха Ландзафаме – 2 (20’ и 40’) и Биабиани (84’), докато за „бианконерите” се разписаха Дел Пиеро (16’) и Якуинта (90’).

Друг българин – вратарят Михаил Иванов бе в групата на изпадналия Сиена, който завърши наравно 1:1 с Фиорентина в мач без значение. Аталанта също изпадна окончателно, след като загуби с 0:2 от Наполи. Това означава, че Болоня (1:1 срещу Катания) остава в Серия А.

Всички резултати от предпоследния кръг в Серия А:

Удинезе – Бари 3:3

Палермо – Сампдория 1:1

Наполи – Аталанта 2:0

Ливорно – Лацио 1:2

Ювентус – Парма 2:3

Интер – Киево 4:3

Дженоа – Милан 1:0

Фиорентина – Сиена 1:1

Болоня – Катания 1:1

Рома – Каляри 2:1