Отборът на Валери Божинов Верона победи с 2:0 на свой терен Гросето в среща от 9-ия кръг в Серия Б. Българинът не участва в този мач, тъй като се готви с националния отбор за предстоящата световна квалификация срещу Чехия.

В този мач Андреа Мадорлини не можеше да разчита на основното си оръжие Емил Халфредсон, който също получи повиквателна за представителния тим на Исландия. В негово отсъствие обаче Даниеле Качиа изигра много силен мач, като заби и двата гола за победата.

В 32-ата минута бразилецът Рафаел Мартиньо с чудесен пас изведе нападателя зад гърба на защитниците от Гросето и той лесно вкара за 1:0.

Последваха опасни атаки и към двете врати, като положенията се редяха едно след друго, но в крайна сметка Верона нанесе тежък удар с гол в 83-ата минута. По абсолютно същия начин както през първата част, Мартиньо с пас отляво изведе Качиа сам срещу вратаря и последният оформи крайното 2:0.

Така поне за няколко часа Верона излезе на второто място в Серия Б с 18 точки. Ливорно е 3-и с 16, но по-късно тази вечер излиза за своя мач от кръга срещу закъсалия Реджина.