Бетис се класира за 1/8-финалите на Купата на Краля, след като победи с 4:1 като гост четвъртодивизонния Ибиса Ислас Питуасас. Елитният тим изигра безлично първо полувреме и се оттегли на почивка с гол пасив, реализиран от Пепе Бернал в 26-ата минута.

Актуалният носител на трофея обаче не допусна сензация и през второто полувреме стигна до обрат. Вилиан Жозе (54') и Едгар Гонзалес (58') обърнаха резултата още до 58-ата минута. Бразилецът добави още едно попадение попадение, а Набил Фекир оформи крайния резултат в добавеното време. С голяма заслуга за обрата бе Родри, който изигра изключително силен мач за Бетис и асистира за втория гол.    

В другия мач, който се игра по същото време, Осасуна имаше нужда от продължения, за да се справи с третодивизионния Химнастик. Тимът от Ла Лига поведе още в 16-ата минута след гол на Кике Гарсия. Пабло Фернандес обаче изравни в 78-ата минута, а шест по-късно остави отбора си с човек по-малко, след като получи директен червен картон заради бурни протести заради един ъглов удар.

В 113-ата минута Осасуна все пак стигна до второ попадение и избегна дузпите. То всъщност бе автогол, който Ерик Монтес си отбеляза в опита да изчисти центриране на Абде.

В последната минута и гостите останаха с десет човека, след като Пабло Ибанес получи червен картон. Това обаче не промени нищо. Така Осасуна също се класира за 1/8-финалите на Купата на Краля.