Какво е общото между Зинедин Зидан, Давид Трезеге, Буфон и Дел Пиеро? Точно така, в един или друг момент, всеки един от тях е носел екипа на Ювентус. "Старата госпожа" е известна не само с футболна история, но и с някои от най-великите футболисти, които някога са стъпвали на стадиона. Не можем да отречем и школата, която знае как да създаде сериозни атлети, но ако разгледаме малко по-сериозно скорошното представяне, най-вероятно бихме останали леко разочаровани. На този етап ситуацията не е чак толкова розова, след като "зебрите" успяха да направят най-скъпата възможна футболна покупка.

Едва ли има човек, който да не е очаквал големи успехи и рекорди, но до тук можем да забележим, че ситуацията не е никак розова. На този етап "Старата госпожа" се намира на 4-то място. Андреа Пирло очевидно ще трябва да намери и правилната формула, след като можем да видим, че срещу най-слабия отбор в цялото първенство - Кротоне, играчите на Ювентус успяха да спечелят само червен картон и да си тръгнат с една точка. Същото се случи и с Верона, а непосредствено след това, "бианконерите" поставиха един нов рекорд в Шампионска лига - играха срещу Барселона и дори един път не стреляха по вратата. В тяхно оправдание можем да кажем, че червеният картон е натежал повече и Кристиано Роналдо не беше допуснат в игра, но очевидно липсата му се отразява, при това значително.

От друга страна не трябва да забравяме, че към 35-годишния футболист полетяха доста обвинения, мнозина очакваха да повтори чудото, което беше сторил за Реал Мадрид, но дори и към този момент се търси правилната формула за успех. Може би Пирло и компания възлагат твърде много на него или самият Роналдо не може да се нагоди точно в играта. Липсата на координация беше обяснена дори с езикова бариера.

Можем да видим, че мачът с Беневенто - 8-ми в класирането - също не завърши подобаващо. Към този момент можем да забележим, че ако говорим за престижните евро турнири, букмейкъри като Efbet България не смятат "Старата госпожа" за фаворит. Следователно трябва да видим какво се обърка. Липсите на нападателното острие са вече факт, но не трябва да забравяме и още една не толкова благоприятна подробност - тенденцията на Ювентус да си проси червени картони.

Италианският футбол е значително по-контактен, а и не трябва да забравяме, че самият Пирло не беше един от най-галантните футболисти на терена, ала в някои от сигурните двубои, "зебрите" просто пропиляват шанса си и със сериозни мъки се опитват да грабнат поне една точка от срещите. Не трябва да забравяме и срещата с Лацио, в която на хартия всичко изглеждаше прекрасно, докато "небесносините" не решиха да върнат жеста и да внесат смут в сметките.

Да не говорим, че Видал също се оказа жесток палач в едно от големите дербита в Италия, като не показа никаква милост срещу бившия си отбор. За още по-голяма беда, Наполи протестира срещу решението да се присъди служебна победа на Ювентус през октомври, миналата година. Срещата тепърва ще се обяви, а точките са възстановени и след откриването на по-сериозен прозорец, футболистите на Пирло ще трябва да се подготвят за сражение.

Очевидно не всичко е розово и "Старата госпожа" няма как да се похвали с някои особено сериозни успехи, годината не стартира добре за тях и сега с нови сили се очаква рестарт на играта. Никога не е късно да станем свидетели на някоя друга приятна изненада, но тази година ръкавицата за Ювентус е хвърлена именно към Шампионска лига, а точно там, малцина са оптимисти.