Президентът Силвио Берлускони е основната причина Филип Мексес да подпише нов 1-годишен договор с Милан. Според италианските медии босът на „росонерите“ сам решил да преподпише с 33-годишния французин, без да пита никого.

Новината за споразумението се прие като изненада на Апенините, тъй като след края на злощастния сезон индикациите сочеха по-скоро към раздяла с бившия футболист на Оксер.

Авторитетният журналист Джанлука ди Марцио първи излезе със становище за ролята на Берлускони в случая. По неговите думи бившият премиер на Италия първо е подновил контракта на Мексес, а след това се обадил на треньора Синиша Михайлович да го уведоми за стъпката и да го убеди, че това е било вярното решение.

По принцип сръбският треньор имаше желание да вземе перспективния Алесио Романьоли, тъй като работи с него в Сампдория през миналия сезон. Рома обаче поиска 30 милиона евро за 20-годишния централен защитник.

Все пак договорът на Мексес не означава, че Романьоли няма да пристигне, ала на този етап Милан няма готовност и желание да плати въпросната сума.