Берлускони си взе изключително емоционално сбогом с Милан

 източник: БГНЕС

източник: БГНЕС

Силвио Берлускони си взе емоционално сбогом с Милан, след като официално продаде клуба на китайската група.

Той публикува съобщение на своята страна във Фейсбук, в което сподели, че клубът се нуждае от "инвестиции и ресурси, които едно семейство вече не може да осигурява".

Официално: Ерата Берлускони приключи"

Днес, след повече от 30 години, напускам позицията на президент на Милан", заяви Берлускони. "Правя го с болна и емоция, но и със знанието, че в модерната игра, за да се съревноваваш на най-високо европейски и световно ниво се нуждаеш от инвестиции и ресурси, които едно семейство вече не може да осигурява."

"Никога няма да забравя емоциите, които Милан успя да даде на всички нас. Никога няма да забравя всички хора, които спомогнаха за това клубът да спечели толкова много."

"Преди всичко, разбира се, са великите треньори и велики шампиони, които направиха възможно това, което ще остане завинаги в историята на футболист. Да ги назова един по един би било невъзможно, така че огромна прегръдка за всички тях."

"Същата прегръдка отива за всички в директорски, технически, административни и медицински роли, които направиха Милан не само отбор, а пример за клуб в световния футбол."

"Сред тези хора, първият, който трябва да спомена е Адриано Галиани, който бе неуморният строител и двигател на нашия Милан."

"Над всичко друго, моите благодарности от дъното на сърцето ми са за нашите фенове. За милионите фенове, които пълниха стадионите, за да викат "Форца Милан", за многото други, които въпреки че физически са много далеч, бяха близо до нас със симпатия и ентусиазъм."

"Без тях, нашият побеждаващ Милан нямаше да съществува и никога не би съществувал. С тях спечелихме всичко, което можеше да спечелим."

"В моите очи и сърце има хиляди прояви на привързаност от нашите привърженици, които са изключителни и затрогващи".

"Искам да кажа, че въпреки че напускам всички оперативни и представителни роли, ще остана преди всички фен на Милан, отборът, който моят баща ме научи да обичам като дете, мечта, която постигнахме заедно."

"Към новите ръководители изразявам най-сърдечни добри пожелания и се надявам да постигнат целите дори по-успешно отколкото ние го сторихме."

"Към всички, които остават: от играчите, треньора, служителите на клуба до всички наши фенове, изразявам най-искрените си желания за огромен успех, надявам се, че всеки от тях ще постигне мечтите, които имат в спорта и живота."

"Отново, благодаря на всички, Силвио Берлускони."

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Милан Силвио Берлускони

Италия