Вила, притежавана от бившия италиански премиер и собственик на Милан Силвио Берлускони, която стана известна благодарение на пикантни снимки на разгорещени гости, може да бъде продадена скоро за около 460 милиона евро (591 милиона долара), съобщи италианският в. "Република".

Милиардерът Берлускони търси купувач на Вила Чертоза в Сардиния от 2009 г., след като папарак направи 7000 снимки на частно парти във вилата с участието на млади девойки с разголени гърди.

Арабски принц и руски магнат са сред хората, които ще се срещнат след няколко дни с представители на агенцията Идра, управляваща именията на Берлускони, съобщи "Република", цитирайки местния вестник "Ла Нуова Сарденя".

Вила Чертоза се простира на площ от 80 хектара с три вили, седем плувни басейна и парк, включващ езеро, изкуствени вулкани и хиляди палмови дървета, кактуси и редки растения. Основната вила, която се намира на удивителната Коста Смералда и разполага със седем спални, е запазена за Берлускони. Втората се използва от децата му, а третата е приемала престижни гости - от Владимир Путин до Тони Блеър.

Берлускони се отказал от вилата, след като испанският ежедневник "Ел Паис" публикува снимки, на които се виждат жени с голи гърди и голият бивш чешки премиер Мирек Тополанек, излегнат край басейна.

Фотосите се появиха през юни 2009 г. малко след като избухна скандал заради присъствието на Берлускони на парти за 18-я рожден ден на начинаещ модел. Това стана причина съпругата му Вероника Ларио да поиска развод. Слуховете в края на 2009 г., че престолонаследникът на Абу Даби е готов да купи имота за около 450 милиона евро по-късно бяха опровергани.