Президентът на Милан Силвио Берлускони е готов да заплати 100 милиона евро, за да привлече в състава си звездата на Барселона Роналдиньо.

„Отделил съм си 100 милиона за Роналдиньо,” заяви Берлускони пред „Газета дело Спорт”. Изданието предполага, че 60 милиона ще отидат в Барса, а останалите 40 милиона са за самия футболист.

Роналдиньо има договор с Барселона до 2010 година, според който той получава по осем милиона евро на година.

Бразилецът обаче иска поне двойно увеличение на заплатата, ако се съгласи да подпише с Милан, което ще означава между 80 и 90 милиона от предвидените 100 да отидат в неговия джоб.

Така за Барселона ще останат по-малко от 20 милиона. Те не биха били достатъчни, ако не съществуваше новото правило на ФИФА, според което играчи под 28 години могат да напускат даден клуб след тригодишен престой. Нужно е само да се заплати компенсация, възлизаща на заплатата му за оставащите години от договора, което при Роналдиньо означава 24 милиона.

Ако 27-годишният кариока реши да парафира с Милан, за Берлускони надали ще представлява трудност да добави още 5-10 милиона към сензационните 100.