Италианският премиер и собственик на Милан - Силвио Берлускони, се похвалил, че правил секс с осем жени в новогодишната нощ в телефонен разговор с мъж, за когото се смята, че е наемал компаньонките, съобщиха следователи, цитирани от британския в. "Дейли Експрес".

В един от 100 000-те подслушани телефонни разговори италианският премиер казал на бизнесмена Джампаоло Тарантини: "Снощи имаше опашка пред вратата ми..., бяха 11..., взех осем, защото не можех да поема повече".

В Италия има поговорка, че който прави секс в новогодишната нощ, ще продължи в същия дух през цялата следваща година, пише БГНЕС.

Скандалните разкрития станаха повод опозиционните партии да призоват Берлускони да подаде оставка. Той отрича да е извършвал нещо нередно. Прихванатите телефонни разговори са част от разследването на осем души, които доставяли компаньонки, модели и тв звезди за партитата на Берлускони. В някои случаи те били докарвани с правителствени самолети.

Запитан от Тарантини в първия ден на 2009 г. колко жени има при него, Берлускони отговорил 40. В скандала беше замесена и компанията "Финмеканика", за която се твърди, че осигурявала момичета в замяна на договори. Двама високопоставени представители на консорциума подадоха оставка.