Апелативният съд на Милано днес отново отложи с един месец предпоследното заседание на процеса Медиасет - по името на медийната империя на Берлускони - в който бившият италиански премиер е обвинен за данъчни измами.

Съдиите признаха, че собственикът на Милан Силвио Берлускони е възпрепятстван да се яви, тъй като неговата партия организира голяма манифестация днес в Рим, а той ще председателства съвещание на политическия си щаб преди да участва в събитието. Те определиха нова дата за съдебното заседание - 20 април.

Преди седмица заседанието бе отложено, тъй като Берлускони трябваше да участва във важна сесия на Сената.

Прокуратурата поиска да бъде потвърдена присъдата от четири години затвор, произнесена на първа инстанция срещу бившия премиер на процеса Медиасет.

Кавалиере е обвинен, че изкуствено е надул цената за правата за излъчване на филми, купени от принадлежащи нему фиктивни фирми, при препродажбата им на Медиасет. Така компанията създала черни каси в чужбина и намалила печалбите в Италия, за да плаща по-малки данъци.

На първа инстанция Берлускони бе осъден на 26 октомври на четири години затвор, които веднага бяха намалени на една по силата на закон за амнистия.

Той бе също така осъден на забрана пет години да заема държавен пост и да заплати 10 милиона евро на италианската данъчна служба. /БГНЕС