Италианският премиер Силвио Берлускони заяви, че смята жените за по-умни и по-отговорни от мъжете, след като в неделя хиляди феминистки поискаха той да подаде оставка, а дори и да влезе в затвора за секс с непълнолетна проститутка.

„Жените знаят колко много ги уважавам. Винаги съм се отнасял към тях с голямо внимание и уважение, както в бизнеса ми, така и в правителството”, заяви премиерът, който напоследък беше замесен в редица секс скандали.

„Винаги съм се опитвал да се държа така, че всяка жена да се чувства специална”, допълни Берлускони, който от дълги е собственик на Милан.

Хиляди италианки се включиха в демонстрации вчера в Рим и в още 230 града в Италия. Те обвиниха Берлускони в неуважение към тях и го призоваха да подаде оставка.

Миланската прокуратура обвини премиера, че е плащал за секс на мароканката Карима Ел Махруг, която по това време е била на 17 години.

Берлускони съобщи, че няма никакво намерение да подава оставка, заявявайки, че протестите са организирани от политическите му опоненти.

„Има голямо объркване, но аз имам много ясни идеи. Интересът на страната е да има стабилно правителство, което решително да продължи програмата си”, допълни премиерът.