Силвио Берлускони потвърди своето желание да разполага с 11 титуляри италианци в новия му клуб Монца. По този начин ексминистърът на Италия иска да покаже на другите италиански клубове, че не е нужно да разполагаш с 11 чужденци в състава, за да постигаш успехи.

Берлускони се завърна във футбола, закупувайки третодивизионния тим по-рано през сезона. Той продаде Милан през април 2017-а година, като сега в Монца направи повторна колаборация с Адриано Галиани и Кристиан Броки.

„Хората твърдят, че моите компании разполагат с пари в чужбина. Че не връщам парите в Италия”, започна бившият министър-председател на Италия пред Rete 4.

„Моите компании никога не са имали пари в чужбина. Продажбата на Милан беше чиста сделка. Само един глупак би потвърдил обратното”, продължи Берлускони.

„Липсва ли ми Милан? Малко, но сега се заех с Монца и искам да направя отбора модел за другите отбори. Искам да играем само с местни футболисти, млади, без бради, татуировки и обеци”, продължи с мечтата си Силвио Берлускони.

„Искам в отбора ми да има играчи, които като извършат нарушение, да се извинят на противника. Да не спорят с рефера, както и да раздават автографи. Това би била реакция към другите тимове в Серия А, които имат 11 чужди футболисти, които не можеш да им произнесеш имената. Те не са пример за никого”, продължи Берлускони.

Все пак не точно така стоят нещата с Монца към този момент, който реализира сделка с бразилеца Матеус Пакета. Той е брат на полузащитника на Милан Лукас Пакета, който акостира на „Сан Сиро” през миналия месец.