Президентът на Милан Силвио Берлускони заяви, че е доволен от привличането на Матиа Дестро и желае неговият тим да бъде съставен предимно от млади играчи, идващи от клубната академия.

В петък босът на „росонерите“ направи обичайното си посещение в тренировъчния център, като пристигна с хеликоптер. Той проведе разговор с наставника Филипо Индзаги, част от който впослествие бившия премиер разкри пред клубната телевизия.

„Италиански, млад, за предпочитане пълен с национали и играчи от нашата академия – такъв Милан искам аз“, сподели Берлускони. „Това обаче изисква известно търпение.“

Собственикът също така похвали персонално Кристиан Дзакардо, който донесе победата над Парма, при положение, че до този мач нямаше записана и една минута на терена. „Ти направи страхотни неща в този мач – спечели дузпа и вкара гол. Нямаше нито един грешен пас. Браво!“, възкликна Берлускони, след което насочи вниманието си към Дестро.

„Много съм щастлив, че Дестро е тук. Добре дошли и на Бокети и Палета. Хубаво е да видим, че новите покупки са все италианци или имат италиански паспорт и са с южноамерикански корени. Според мен използвахме трансферния прозорец много добре, за да се подсилим“, завърши Берлускони.