Президентът на Милан Силвио Берлускони е готов да вземе скалпа на Синиша Михайлович при поредна грешна стъпка на „росонерите“ в дербито срещу Рома. Сърбинът ще бъде сигурен пътник, ако Милан не спечели битката с „джалоросите“.

Според „Ла Стампа“ Берлускони не е никак доволен, че въпреки пръснатите през лятото 80 милиона евро за трансфери, тимът се представя изключително слабо от началото на сезона и се намира в средата на таблицата.

Михайлович ще получи последен шанс в дербито с Рома. Ако Милан не победи, сърбинът ще изхвърчи, а на негово място ще бъде назначен тандемът Марчело Липи - Кристиан Броки. 

Броки вече е уведомен от президента Силвио Берлускони за евентуалната смяна, докато Липи в момента е на почивка в Санто Доминго.

В същото време Синиша Михайлович заяви, че всички футболисти в Милан са зад него и няма да си подаде оставката.

„Дали Милан се нуждае от смяна на треньора? Това не може да се каже, няма написани правила за тези неща. Но аз никога няма да се предам. Ако виждам, че тимът ми не тренира добре и не е обединен, тогава бих го направил. Но това не е така и аз вярвам в момчетата”, обяви сърбинът.

„Вестниците могат да пишат много неща, но аз не ги чета от повече от два месеца. Всички момчета в отбора ме подкрепят, а това е най-важното, за да следим общата ни цел. Не съм забелязал, че в клуба няма увереност“, добави треньорът на Милан.

Ръководството на Милан обсъжда още няколко варианта за треньорския пост. Един от фаворитите е Фабио Капело. Лучано Спалети и Еузебио Ди Франческо също са сред вариантите пред Силвио Берлускони и неговата дясна ръка Адриано Галиани.

Според последните информации Галиани е вечерял в петък в изискан ресторант в Милано с Фабио Капело.