Бившият италиански премиер и собственик на Милан Силвио Берлускони, който беше осъден на една година затвор по дело за данъчни измами, казва, че децата му "се чувстват като евреите по времето на Хитлер" в книга, която ще излезе скоро.

"Моите деца казват, че се чувстват така, както би трябвало да са се чувствали еврейските семейства в Германия при режима на Хитлер. Наистина целият свят е срещу нас", пише той в книгата на журналиста Бруно Веспа. Откъси от книгата излязоха в печатните медии преди повече от една седмица.

77-годишният Берлускони получи окончателна присъда на 1 август от една година затвор за данъчна измама, а през октомври Апелативният съд го осъди на две години забрана да заема всякаква държавна длъжност. Той може да обжалва последното решение на трета инстанция.

Сенатът трябва да обсъди в края на месеца дали да отстрани Берлускони като сенатор след окончателната му присъда. Кавалера категорично отхвърля възможността да живее в чужбина, като заяви, че е "100% италианец". Той при всички случаи трудно би осъществил заминаване в чужбина, тъй като паспортът му беше конфискуван след осъдителната присъда.

"Аз съм 100% италианец. Моите корени са в Италия. Тук станах предприемач, спортист, политически лидер. Това е моята страна, страната, която обичам, и в която е всичко мое – семейството ми, приятелите му, компаниите, къщата. Изобщо не предвиждам възможността да напусна Италия", категоричен е Берлускони./БГНЕС