Треньорът на Наполи Рафаел Бенитес настоя, че остава напълно спокоен въпреки трудностите, които отборът му изпитва в момента.

През уикенда неаполитанци бяха сразени с 2:0 от Милан на „Сан Сиро”, а това се счита за сериозна грешна стъпка в преследването на местата в Серия А, даващи право на участие в Шампионската лига. „Небесно сините” са в серия от четири поредни мача без победа в калчото, което ги оставя на седмо място във временното класиране.

„Дали дните след загубата от Милан са били трудни? Тези три дни изобщо не бяха тежки, просто всеки път, когато говорим с вас, казвате нещо различно. Аз съм спокоен”, заяви Бенитес.

„Има поговорка в Испания: човекът е единственото животно, което се спъва два пъти в един и същи камък. Тук в Италия мненията се менят на всеки две или три седмици. Първо сте критички, после раздавате похвали, когато печелим, а ако паднем, отново ставате критични. В момента Наполи се радва на международно признание, каквото не е имал през последните 20 години. Днес името ни е известно по целия свят, само ни липсват малко резултати. Изоставаме с две точки от третото място, изтървахме доста възможности да спечелим дадени мачове дали след пропуснати положения, изпуснати дузпи или грешки в защита.”

„Моят договор? Не искам да говоря за него. Важното е да се подорбяваме. Ситуацията днес е същата отпреди година, преди да победим Рома и Фиорентина. Искам да печеля тук и сега. Отхвърлих две оферти през лятото, защото съм треньор на Наполи. Засега работя тук, после ще видим. През последните 15 дни отхвърлих 2 оферти, но няма да ви кажа откъде дойдоха”, допълни Бенитес.