Старши треньорът на Наполи Рафаел Бенитес заяви на пресконференцията преди мача срещу Борусия Дортмунд от Шампионската лига, че отборът ще напада от първата минута на срещата.

„Ще играем, както във всеки един мач до този момент. Няма да се защитаваме, а ще атакуваме от първата минута”, коментира Бенитес.

„Разликата от мачовете в Серия А и Шампионската лига е, че в двубоите от евротурнирите се играе по-бързи футбол. Ние се изправяме срещу много опитен отбор, който запази треньора си през последните шест години”, добави испанският специалист.

„Това е първият реален тест за нас. Борусия Дортмунд е един от най-силните отбори в Европа, но това е само началото на нашето пътешествие в Шампионската лига. Ние продължаваме да се развиваме. Направихме важни неща от началото на сезона. В сряда ще се изправим срещу тим, който е в по-добра форма от нас. На терена излизат 11 срещу 11 и всичко е възможно. Смятам, че подкрепата на феновете ще бъде много важна за нас. Тя е от изключително значение. Финалът в Шампионската лига е нещо в бъдеще време. В момента аз съм фокусиран изцяло върху предстоящия мач, в който излизаме да играем срещу един от най-добрите отбори в Европа”, каза още Рафаел Бенитес.