Отборът на Торино записа третата си поредна победа в Серия А, след като победи с 2:1 гостуващия Киево в мач от 14-ия кръг на италианското първенство. Този път героят за „биковете“ не беше обичайният заподозрян Андреа Белоти, а другата основна фигура от началото на кампанията – Яго Фалке.

Испанецът, който играе като преотстъпен от Рома, вкара и двете попадения за победата, която беше под въпрос в последните минути, когато Роберто Инглезе намали за „летящите магаренца“.

Торо нанесе своя удар в рамките на 120 секунди между 36-ата и 38-ата минути. При първото попадение на Фалке останаха известни съмнения за засада, тъй като намиращият се в такава Андреа Белоти опита да отиграе подаването на Барека. В крайна сметка нападателят не стигна до топката, а тя кацна върху главата на Фалке, който от ъгъла на вратарското поле стреля в близкия ъгъл и стражът на Киево Стефано Сорентино боксира в собствената си мрежа.

При второто попадение на Фалке обаче нямаше никаква случайност, а само майсторство от най-висока класа. Испанецът получи на крак отдясно в наказателното поле и леко дръпна топката назад, след което нанесе убийствен фалцов шут с левачката. Сорентино плонжира, макар и да знаеше, че опитът му да спре летежа на топката към горния десен ъгъл е обречен на провал – 2:0 за Торино.

След паузата домакините започнаха да диктуват комфортно темпото на срещата, като не атакуваха със същия устрем. Така се стигна до 86-ата минута, когато Валтер Бирса центрира от ъглов удар отдясно по атаката, а Инглезе беше изпуснат на първа греда и стреля много точно под гредата – 2:1.

Финален щурм от гостите обаче нямаше заради глупостта на Фабрицио Качиаторе. Италианецът се изнерви от Адем Ляич в 89-ата минута, когато сърбинът гардираше умело топката до тъчлинията. Качиаторе първо го срита грубо отзад, а докато Ляич беше на земята, играчът на Киево съвсем умишлено стъпи върху глезена му. Реферът забеляза неговите действия и го отстрани с директен червен картон.

В класирането Торино заема 6-ото място с 25 точки, колкото имат с мач по-малко и намиращите се пред него Аталанта и Лацио. Киево се смъкна до 11-а позици с 18 пункта.