В БАТЕ Борисов освен да бият българските отбори в евротурнирите изглежда знаят и как да не изпускат точния момент, в който да продадат даден играч изгодно.

Отличен пример за това даде бившият нападател на БАТЕ Витали Кутузов, който белорусите продадоха на Милан през 2001 година, а сделката е била сключена на почивката на мача между двата тима.

„Това беше през септември 2001-а и моят БАТЕ Борисов играеше срещу Милан за Купата на УЕФА”, заяви Кутузов, който в момента носи екипа на Бари.

„През първото полувреме се представих впечатляващо, играейки срещу Паоло Малдини. На почивката президентът на БАТЕ получи оферта от Милан и в края на двубоя той ми каза, че съм бил продаден на росонерите.”

„Подписах се под договор за пет години и моята нова заплата беше пет пъти по-голяма, отколкото получавах преди това”, спомня си Витали Кутузов.

Нападателят изигра само два мача за Милан в Серия А, след което бе пратен под наем в Спортинг Лисабон и Авелино. Впоследствие Сампдория оцени на 3 милиона евро белорусина и купи поливната от правата му за 1,5 милиона.