Бащата на Марек Хамшик - Рихард, защити сина си, след като в Италия бяха публикувани снимки на халфа на Наполи с мафиотския бос дон Доменико Пагано в неаполитански ресторант.

На фотографии с мафиотски босове на Апенините бяха изтипосани още защитникът на Ювентус Фабио Канаваро и бразилецът Роберто Карлос.

„Говорих с Марек за снимките. Синът ми не се сеща къде и кога е направена снимката. Почти всеки ден има фенове, които искат автографи и да се снимат с него, той не може да познава всички тях”, каза Рихард Хамшик.

„Марек остана учуден от публикуването на снимката, тъй като той няма никакво взимане-даване с италианската мафия”, каза още бащата на словашкия национал.

През декември 2008 година Марек Хамшик бе обран от въоръжени в центъра на Неапол, които му откраднаха документи, пари, ключове и скъп часовник „Ролекс”. Няколко дни след това обаче фенове на Наполи върнаха часовника на халфа.

Няколко месеца това в тима имаше и друг подобен случай - задигнатото BMW на нападателя Андреа Русото бе върнато само няколко час, след като бе откраднато. От тези факти изглежда, че неаполитанската мафия наистина уважава футболистите на месния тим.