Ръководството на Барселона се провали в привличането на още една трансферна цел това лято. След като каталунците бяха срязани в опитите си да се подсилят с Ян Вертонген, Даниел Агер и Маркиньос, сега явно няма да успеят да подпишат и с колумбийския национал Хуан Гийерме Куадрадо. 

За такъв развой намекна агентът на играча Алесандро Лучи. Той призна, че е имал разговори с шефовете на испанския гранд, но след тях не е имало положително развитие в посока трансфер. 

"Бях в директен контакт с Барселона. Но и не само с тях, но и с други клубове. Каталунците показаха сериозен интерес, но до официални преговори така и не се стигна. По всичко личи, че няма да сменя клуба си", сподели Лучи пред Тутомеркато. 

Вчера от отбора на колумбиеца - Фиорентина - обявиха, че са готови да се разделят с него, но само ако получат исканата от тях сума. Спортният директор Даниеле Праде я определи на 50 млн. евро. 

Явно това е охладило мерака на Барселона за подпис с футболиста и преговорите с агента му са прекратени. Сега шефовете на каталунците ще се насочат към другите си трансферни цели.