Нападателят на Милан Марио Балотели говори откровено за неуспешния си престой в Ливърпул през миналия сезон и заяви, че причината за него е била тактиката на мениджъра Брендън Роджърс.

През 2014 година мърсисайдци платиха 16 милиона паунда за италианеца на „росонерите“, ала Супер Марио така и не намери себе си на „Анфийлд“. Сега той се връща на „Сан Сиро“ като преотстъпен, а в договора му фигурират специални клаузи, регламентиращи действията му извън терена.

„Признавам моите грешки, но също така формацията на Брендън Роджърс не пасваше на моите характеристики“, каза Балотели. „В началото изпуснах доста лесни положения, а след това имах все по-малко шансове да вкарам. Като прибавим лошия късмет и контузиите... Всичко беше една бъркотия.“

„Никога обаче не съм протестирал, приемах решенията на мениджъра и се държах като професионалист през цялото време. През последната година нямах никакви проблеми с личиния си живот. Може и да съм пускал снимки от ресторант в „Инстаграм“, но това не означава, че не тренирах, макар и да не играех. Тренирах доста, често двуразово, а също и самостоятелно през последните месеци заедно с Фабио Борини и Хосе Енрике.“

„Беше тежко, но ако не го бях сторил, щях да умра след вчерашната тренировка в Милан. Сесиите на Михайлович са доста натоварващи, но се справям“, завърши Балотели.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!