Младият нападател Марио Балотели напусна Интер в посока Манчестър Сити, след като в петък официално подписа договор за пет години с английския тим. Преди да стегне куфарите за Острова, 20-годишният футболист изрази съжаление, че напуска по този начин клуба, на който е юноша, и призна, че би предпочел да остане в родината си.

Балотели публикува специално обръщение на личния си сайт. „Скоро ще се впусна в ново приключение,” пише той на mariobalotelli.it. „Съжалявам, че напускам Интер и Италия, защото бих предпочел да продължа кариерата си в родината си.”

„Надявам се, че отивам някъде, където ще мога да намеря своята ниша, което е важно за мен. Аз имам нужда да играя, да правя своите грешки, да се поучавам от тях, и пак да играя. Както имам нужда и от спокойствие.”

„Годината бе трудна за мен. Осъзнах някои от грешките си, но мисля, че бях под напрежение, и получавах критика, която понякога ме притесняваше. Сега мисля само как да играя добре за новия си клуб във Висшата лига. Наистина ще дам най-доброто от себе си!”

Марио Балотели благодари на семейството, приятелите, Интер, и разбира се, на президента Масимо Морати в милото си обръщение, преди да замине за Ман Сити. На официалната страница на Интер също има послание към Балотели, с пожелание за успехи на новото място.