Нападателят Марио Балотели доста изненадващо се очертава да бъде титуляр в дербито срещу Ювентус, което ще се играе в събота вечер.

Макар че 25-годишният футболист така и не може да влезе в оптимална кондиция след възстановяването си от контузия, очевидно е направил силно впечатление на наставника Синиша Михайлович. Сърбинът няма да се уплаши да рискува с него, макар Супер Марио все още да няма гол през 2016 година.

Треньорът на „росонерите“ разчита на непредвидимостта, която ще внесе Балотели. Тъмнокожият таран ще трябва обаче да се раздаде докрай в тренировките, тъй като титулярното му място не е гарантирано, а все още е по-скоро работен вариант пред треньорския щаб.

Михайлович ще вземе окончателно решение в събота, малко преди началото на мача. Специалистът ще трябва да помисли как да се справи с отсъствието на контузения Рикардо Монтоливо, както и със слабата форма, в която се намира Юрай Куцка.

В редиците на Юве най-сериозното отсъствие ще бъде това да Пауло Дибала, който страда от мускулна травма. 22-годишният нападател все още се възстановява, като има вероятност той все пак да попадне в групата.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS